Jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lue lisää.
Tunnus:
Salasana:

Kahdesti viikossa ilmestyvä Virallinen lehti huolehtii lakisääteisen ilmoitusvelvoitteen täyttämisestä. Virallisen lehden päätösvalta sen omasta sisällöstä poikkeaakin kaikista muista lehdistä. Lehti joutuu julkaisemaan ne ilmoitukset, kuulutukset ja muut asiakirjat, jotka laki, asetus tai muu alempiasteinen säädös määrää julkaistavaksi Virallisessa lehdessä.

Virallinen lehti on todellinen asialehti. Se julkaisee kuulutuksia ja ilmoituksia, muttei kommentoi julkaisemaansa. Kuivakkaasta ulkoasustaan ja näennäisestä viileydestään huolimatta Virallisen lehden sisältö on tulta ja tappuraa. Se kertoo karua tarinaa suomalaisesta yhteiskunnasta. Virallinen lehti kertoo asiat yleensä vasta silloin kun jollakulla menee todella huonosti tai asioihin ei saada muuten selkoa. Kuten Jukka-Pekka Pietiäinen Kansakunnan peili -kirjassa toteaa: "Virallinen lehti on voittopuolisesti julkaisu, jonka sivuille ei kannata pyrkiä.".

Virallinen lehti on Suomen vanhin edelleen ilmestyvä lehti. Virallinen lehti juhli 200-vuotisjuhliaan 2.11.2019.

Vuoden 2019 alusta lukien Virallinen lehti on ilmestynyt kahdesti viikossa ja vain sähköisessä muodossa. Lehti on vapaasti luettavissa painetun lehden kaltaisessa sähköisessä PDF-muodossa.

Historia

Säädösperusta